Photoshoptips: Actions

Tenkte jeg skulle lage et tips til photoshop, siden det er et program jeg bruker nesten hver dag gjennom blogging og skole. Actions er på en måte ferdige "handlinger" som andre har laget i photoshop, som du kan laste ned og bruke. Dette er perfekt for nybegynnere i photoshop! Med actions får du ferdigbehandla bilder ved kun et tastetrykk, noe jeg hvertfall synes er veldig greit til feks. bloggbilder.. Uansett, nå skal jeg fortelle litt om hvordan du gjør det, hvis du vil prøve:

(og ja, jeg suger til å forklare ting, så vi får se om noen i det hele tatt skjønner noe)
1. Finn gratis actions på nett, som du kan laste ned. Det finnes bla. en del på http://www.deviantart.com/. Det er her jeg har funnet mine. Bare søk på actions i søkefeltet, så får du opp massevis!
2. Trykk på en av de, og velg download på venstre side av skjermen. Finn fila, og dra den over til photoshop, og bare slipp midt på skjermen med photoshop oppe. Nå har du lagt til de actions du har lastet ned.
3. Åpne bildet du vil redigere.
4. Finn frem actions i photoshop. Du finner actions oppe til høyre, der er det et "playtegn", eller trekant om du vil. Trykk på den så får du frem noe sånt som det her:

(der den rosa ringen er, er der du skal trykke)
Pass på at du har valgt actions (blå sirkel), og ikke history. Velg deretter den actionen du vil ha, i dette tilfellet action 2, som er merket av. Så trykker du på trekanten som her er merket med grønt. Og voilà, så vil bildet bli redigert..
5. Hvis du ikke er fornøyd med actionen du har valgt, og vil ha tilbake det originale bildet, så trykker du på History( blå sirkel) og deretter trykker du på den øverste, ( her markert med rosa), så får du tilbake det originale bildet. Deretter kan du bare prøve en ny action.
Her er et eksempel på et bilde som er redigert i flere actions:


Bruker du actions? Skjønte du noe av det jeg prøvde å forklare?
bare kom med spm. hvis noe er uklart, eller hvis du ikke får til noe. Skal prøve å svare så godt jeg kan :-)

6 kommentarer

birgithe

08.05.2010 kl.12:16

wow, tusen takk! nå har jeg lastet ned og prøvd de "actions"-greiene, superkult :D:D

Charlotte S.Eikrem

08.05.2010 kl.12:22

Naajs, ja jeg forstod deet :P

Hannah Brun - I Oslo

09.05.2010 kl.20:47

Jepp, jeg bruker actions :)
hei, jeg finner ikke den trekanten ! :( hjelp, kan du printscreene?

andrea

25.05.2010 kl.13:03

sv: den er helt på høyre side av skjermen.. der du har en firkant med bildet, eller annen informasjon.. så ligger den mot midten langs kanten der... klarer ikke å forklare noe bedre :p

Jelnorway

18.12.2012 kl.18:41

finner ikke pilen, play-knappe tingen .___.

har photoshop C35.. o.o

Skriv en ny kommentar

hits