juni 2011

Jag gråter bara i regnet.Kamera og Photoshop.

Siden jeg hele tiden får spørsmål om kamera og redigering, tenkte jeg at jeg skulle svare på de mest stilte spørsmålene i et innlegg... 


Kamera:
Hvilket kamera har du? 
Canon EOS 7D
 

Hvor mye koster det?
Når jeg kjøpte kameraet mitt kjøpte jeg kun kamerahuset, altså uten objektiv. Dessuten var kameraet på salg når jeg kjøpte det, så jeg betalte 10 000 kr. Jeg googla litt, og prisen ligger på 12.500 for kamerahus og 16- 17 000 kr for kamera med objektiv.

Anbefaler du kameraet?
Jeg forguder kameraet mitt, og det er definitivt årets beste kjøp for min del! I skrivende stund kommer jeg faktisk ikke på noe som jeg synes er dårlig med kameraet. 400D, som jeg hadde tidligere, er som et vanlig kompaktkamera sammenlignet med mulighetene og kvaliteten som kommer med 7D. Ok, kanskje å overdrive, men forskjellen var stor når jeg byttet. Jeg er fornøyd med både bildekvalitet og brukervennligheten på kameraet! Nå er ikke jeg noen fotoekspert, så det er sikkert mange ting som en bedre og mer seriøs fotograf hadde pirket på. Men for de som er litt over gjennomsnittet interessert i foto, og som har en del tidligere erfaring med foto, er kameret perfekt i mine øyne! Kameraet koster derimot en del, og hvis du er på jakt etter ditt første speilreflekskamera, vil jeg ikke anbefale 7D. Grunnen er ganske enkel at du i "startfasen" vil ha like stor glede av feks 500D, som du får til under halve prisen. 

Hvilke objektiv bruker du?
Jeg bruker Canon's 18-55 mm og 50 mm f 1.8 ll Redigering:

Hva bruker du til å redigere bilder?
Jeg bruker Photoshop CS3. En gammel versjon som jeg fikk gratis gjennom skolen. Har ikke oppdatert fordi jeg rett og slett ikke har råd. Om noen har noen tips til hvordan jeg kan få en nyere versjon til en billigere penge, let me know..  

Hvordan redigerer du bildene dine?
Jeg redigerer bildene mine forskjellig fra gang til gang, så det er litt vanskelig å gi et klart svar på hvordan jeg redigerer. Jeg har forskjellige perioder der jeg er "hekta" på forskjellige redigeringer, og dette endres hele tiden. Nå for tiden redigerer jeg bildene mine veldig lyse. For å gjøre det bruker jeg i hovedsak gradient med fargen hvit og bytter fra normal til screen, og endrer opacity. Ellers bruker jeg curves, og solid color med en rosatone, der jeg også bytter til screen og endrer opacity. For å gjøre bildet "skurrete" og av dårligere kvalitet, bruker jeg noise. Veldig dårlig forklart, men det er så vanskelig å forklare, når jeg ikke har noen fasit på hvordan jeg gjør det.  Prøv dere fram! 

 

Har dere noen flere spørsmål om kamera eller redigering, spør i kommentarfeltet på dette innlegget, så skal jeg svare så godt jeg kan.. 

Do you wanna know a secret?

Som vanlig sliter jeg med motivasjon og inspirasjon for å blogge.. Og når innleggene mine resulterer i ca. null kommentarer gjør det ikke det hele noe særlig bedre. Det er ikke sikkert jeg blogger så mye fremover, vi får se. Satser på å komme sterkere tilbake senere... 

say it ain't soI dag har jeg planer om å lese litt mer i gjenferd, men ikke for mye, skal jo egentlig lese den mens jeg soler meg i den ikke-eksisterende varmen. Jeg skal også begynne på sesong to av 90210, lese i litt mer magasiner og vente på at sommeren skal slå til for fullt... Lazy-friday

100 followers

 

100 followers på bloglovin! Feirer med noen episoder av 90210, mobilspill og magasiner. Oppdaterer bedre i morgen!  Og forresten, du kan følge meg på bloglovin her

Walkin' on water
You suckDere suger til å kommentere...... Gjett hva det gjør med motivasjonen min'a.

I love
Good life

Det ble til at vi tok noen bilder i dag likevel. Bildene kommer senere, nå skal jeg nemlig møte jentene igjen for en koselig innekveld med ost,kjeks og vin!

Time never goes by// Antonella Arismendi

 I dag er egentlig planen å ta bilder ute med AM... Men siden hun er umulig å få tak i, er det mulig at det ikke blir noe av. Ååh, jeg trenger å ta nye bilder. Jeg blir gal!

Always be who you want to be
Partytime

 Endelig ferdig! Eksamen gikk bra, og nå kan jeg feire at jeg er ferdig med 13 års skolegang! Jeg starter med å sove... hehe

I'll be ok, just not today.Tusen takk for alle svar på forrige innlegg, selv om statistikken og antall følgere på bloglovin tilsier at det var et par til som skulle svart.. Uansett er det gøy å få tilbakemelding, og det er også interessant å se hvem som følger meg.. For ikke å snakke om skummelt, jævla stalkers... Ellers er hodet mitt kaos, og jeg føler jeg ikke kan noe som helst til i morgen. Jaja, det får gå som det går, jeg har nemlig ferie når jeg er ferdig! Da skal jeg aldri igjen ofre en tanke til Berlinmuren og årsakene til Sovjetunionens fall, det er helt sikkert. 

Mye informasjon på en gang gjør meg gal, og å lære verdenshistorien på 48 timer er ikke bare-bare. Derfor har jeg tatt meg friheten til å se på noen fine bilder på tumblr innimellom, og oppdatert facebook sikkert 150 ganger.. Det er lov, er det ikke?

Who are you?Siden jeg er midt i eksamen har jeg litt liten tid til blogg og alt annet som ikke inkluderer lesing og forberedelse til fredag.. Jeg rota litt i arkivet mitt her om dagen, og fant noen spørsmål jeg spurte om for lenge siden. Jeg lurer ofte på hvem dere som leser bloggen er, og siden det er lenge siden sist gang, og jeg ikke rekker å blogge noe særlig satser jeg på å bli litt mer kjent med leserne mine! Håper dere tar dere tid til å svare:

1. Hvor gammel er du?
2. Hvordan fant du bloggen min?
3. Leser du den daglig, er innom noen ganger eller er det en av de første gangene du er her?
4. Hvilken del av landet er du fra? 
5. Hvorfor leser du bloggen min? 
6. Er det noe du ikke liker ved bloggen?

History

Da skal jeg få tilbringe de neste to dagene med ansiktet godt planta ned i historieboka! Prøver å gjøre det beste ut av det, også får vi satse på at det går ok. Snakkes om to dager! 

Bang bang you're dead

I dag har jeg ikke gjort noe .. Unntatt å bake oreokake, som jeg har store planer om å spise nå, mens jeg ser på SATC til jeg sovner.. Jeg skal lade opp til morgendagen, hvor jeg er forberedt på å dø. Ikke nok med at jeg er veldig lite klar for eksamen generelt, men det hjelper ikke at flertallet av tredjeklassingene på skolen allerede er ferdig med vgs... Jaja, nå er det på tide å spise seg feit! 

Who run the world?//nastygal

'Cause I adore you

Don't get your hopes up, don't let your guard down.Awkward posing... heheheheh

Don't worry about what people think, they don't do it very often.Life sucks

I dag var dagen jeg skulle komme opp i eksamen, og være ferdig med skolen på tirsdag.... Men neida, jeg skal ha eksamen på siste skoledag. Og det er ikke det som er problemet, problemet er at jeg kommer til å komme opp i enten historie eller norsk.. De to desidert hardeste fagene å komme opp i muntlig = umulig.. Godt jeg ikke har søkt på skole til neste år, for har en sterk følelse av at eksamen kommer til å gå til helvete! Endte med trøsteshopping på Bik Bok, så nå er jeg noen plagg rikere, og noen penger fattigere.. Godt butikkene vet å glede sånne som meg ved å ha 50 %...  I det innlegget her høres jeg helt suicidal ut, og jeg er ikke såå deppa, bare litt... Og det er vel lov, eller?

New shoes

Hakuna matata

Det ble ingen kreative bilder i går, siden AM hadde fått en så original eksamensoppgave som; ungdom i trafikken. Jeg lekte selvfølgelig litt med kameraet, så det kommer noen bilder uansett. Men ikke i dag, i dag er jeg dødsliten etter skole og trening, så nå skal jeg bare halvsove i senga med tv'n på..  I morgen derimot, har jeg fri, så da skal jeg prøve å ta noen bilder... eller jeg skal.

//photo

Monday

//Studdedhearts

Nå stikker jeg ut i regnet for å ha shoot med Anne Marte. Aner ikke hva jeg går til, men satser på at selveste Ænnis har en bra plan.. Regner med jeg får stjele noen av bildene, sånn at jeg kan dele de her. Det er jo ikke akkurat overflod av kreative bilder på bloggen for tiden, mener jeg...

all you need is love

Herlig dag i sola, nå venter jentekveld..

Lucky

Akkurat nå ligger jeg rett ut i senga mi, stirrer i taket og hører på musikk. Herlig etter en alt for lang dag....

hits