september 2011

Birthday girl19 år!!!! .... haha. Kan ikke huske sist jeg var så lite happy for å ha bursdag. Hadde nesten glemt jeg hadde det, før alle begynte å mase om at jeg måtte feire.. Uansett, så er jeg sjefen, og jeg kan bruke de rundt meg som slaver for en dag! Hurra for det, og hurra for meg! 

Yes Then Zero

Dagen i dag har jeg brukt til å vaske, rydde og male i kjelleren. Også har jeg vært på skattejakt hos bestemor, der jeg kom hjem med noen småting. Nå skal jeg slappe av i senga med den nye episoden av gossip girl... Sliten etter dagen. 

Jag ska sakna dig imorgonHelå! Jævlig dårlig oppdateringer på bloggen for tiden, men jeg har sånn ca. null inspirasjon. Sånn er det innimellom, men heldigvis bruker det å gå over ganske raskt. Dagen har jeg brukt i kjelleren, der jeg har rydda. Har jo som nevnt tidligere planer om å flytte inn i den lille "kjellerleiligheta" i huset. Men akkurat nå er det bare kaos der, så det kommer nok til å ta en del tid å få alt i orden og flytteklart.. Så og si alt rotet er mamma og pappa sitt, så da tar ting ekstra lang tid, siden jeg ikke aner hva som skal kastes og beholdes. Stress! Jeg vil egentlig bare flytte inn med en gang.... 

You are who you are when no one is looking

Long time no see... Helg igjen, tiden går utrolig fort for tiden. Akkurat nå tar jeg livet med ro og ser på tv. Spennende, I know. Etterpå skal jeg finne frem kokkeferdighetene for å lage middag til familien, flink pike. I kveld har jeg planer om å finne på noe med jentene..  Og nå har jeg fortalt om min spennende dag............. Seriøst, hvorfor har jeg blogg? Jeg har en hverdag som er så kjedelig at det er trist. 

Money, money.Gleder meg til å fornye garderoben i London!!!!!!!! Bare synd det er to måneder til...... Eller, egentlig er det bra det er en liten stund til, siden jeg trenger penger for å kjøpe noe som helst. Og penger er det dårlig med på kontoen min for øyeblikket... Jeg og broren min kjøpte forresten den bilen jeg snakket om tidligere, det glemte jeg å si. hehe, derfor jeg har så lite penger til overs.. Så nå er jeg eier av en liten, svart golf. smilefjes! Sina er den eneste av venninnene mine som har sett den, så surprise til alle dere andre! Vet dere stalker meg hele gjengen....

Fine blogger....


AngelicaOda, ElinFrida,  Emmy LinneaHanna, Pernille, Birgithe, Caroline, Omana, Helene, Fanny, Ingrid, Thea, Lea, Morven,  Sara, Lise, EliseNirrimiAnnette, Maren, LinneaMolly,LeneSynneCaroline,IdaSandraMarte, Silje, MadeleneLisa, Cathrine, Ulrikke, Hanna, Maria,Spell Jewellery,  Rumi, VictoriaCamilla,  Emma, Yenny, Hanna, Linn, Lina, Thingsyouremember, Maiken.... Har sikkert glemt noen, men her er i alle fall en del blogger som jeg synes er fine. Hva er din favorittblogg? 

Nerdy little secrets


Grå og trist søndag. I dag skal jeg gjøre minst mulig. Tenkte jeg skulle se på noen tv-serier som har begynt igjen nå på høsten. Ellers skal jeg begynne å sortere blogger til blogganbefalingsinnlegget (herregud for et ord) som jeg satser på skal bli ferdig i løpet av dagen.. Og dere da, hva skal dere? Er ikke det et obligatorisk spørsmål når man har blogg?

We are the kids your parents warned you about

Har visst blitt en liten bloggpause på meg, nå er jeg på vei ut døra igjen. Ha en fin lørdagskveld, jeg kommer sterkere tilbake! 

Why does it always rain on me?Greit nok at høsten skal inneholde litt regn og kaldt vær, men nå er det nok! I dag ble fotballtreningen avlyst (ja, jeg spiller faktisk fotball, bare aldri nevnt det på bloggen) pga. alt regnet, noe som er andre gangen på to uker... Really? Det kom da noe positivt ut av det, for da har jeg mulighet til å bli med pappa og lillebror for å se bil som jeg og lillebror skal dele. Krysser fingrene for at jeg kommer hjem en bil rikere, og masse penger fattigere..... 

Ellers tenkte jeg at jeg skulle sette meg ned for å lage et innlegg om forskjellige blogger som jeg synes er fine. Har tenkt jeg skulle gjort det lenge, men jeg følger så ufattelig mange på bloglovin at det er litt stress å sortere. Uansett, det får enten bli senere i kveld eller i morgen, for nå må jeg skifte før jeg reiser.. Laaater

London baby!I november reiser jeg og jentegjengen til London noen dager. Gleder meg masse, selv om ingenting er bestemt enda.. Jeg skal i det minste spare så mye penger jeg klarer, sånn at jeg kan kjøpe meg masse fint! Noen av jentene har vært der og burde kunne litt om byen, men jeg stoler ikke på dem (hehehe) så derfor:  Er det noen som har vært i London som vil anbefale hoteller, shopping og generelt ting vi må få med oss? 

always remember that day in september

//whi

Things to be happy about


Dårlig oppdatering de siste dagene. Grunnen har rett og slett vært at jeg ikke har hatt tid, og jeg har heller ikke vært i form. Nå skal jeg på roadtrip med bestemor, av alle ting... Haha! Kommer hjem i kveld en gang, så kanskje det kommer en oppdatering til i løpet av kvelden.. Ha en fin søndag, bruk den på noe fint! 

Hun lyser opp gulvet som en discokule
Ny genser! Den er full av glitter og minner meg om en discokule. Liker'e!

What do you want from me?Virker som de fleste rømmer bloggen min for tiden... Følgere på bloglovin synker i alle fall betraktelig på kort tid. Men jeg lar meg ikke knekke av den grunn, jeg skal nemlig snart begynne å flytte til min egen lille leilighet i kjelleren! Smil og lykke og alt fint!

Mine fototips

Vær kreativ, og ikke kopier andre! Tro meg, det er ikke gøy å oppdage at noen har tatt bilder som en identiske med de du la ut for en uke siden..

Ikke bruk auto!!!! Lær deg å bruke manuelle instillinger (M), det vil gjøre bildene ti ganger bedre. Hvis du synes det er vanskelig med manuelle instillinger, kan du eventuelt bruke program (P).  Her må du ikke endre blender og lukker selv, men har flere muligheter enn ved auto. 

- Se på bilder på internett for inspirasjon. Det finnes utrolig mange flinke fotografer som kan gi deg ideer til bilder.

Skriv ned ideer. Får du plutselig en idè til et bilde eller en bildeserie, skriv det ned, helst med en gang. Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har kommet på forskjellige ideer til bilder, også har jeg glemt det et par dager etterpå. Nå har jeg laget en egen bok der jeg skriver ned ideer, noe som hjelper meg. 

- Gå ut, finn en kul location. Jeg er sikker på at det finnes uendelig mange steder det vil passe å ta bilder rundt der du bor. Gå i skogen, finn et vann, whatever.. Det blir som regel ikke så kule bilder hvis du tar de ute i din egen hage, eller på rommet ditt. 

- Ta mange bilder! Hver gang jeg er ute og tar bilder tar jeg kanskje 200 bilder hver gang, mens det egentlig bare er rundt 5-10 bilder jeg ender opp med å legge ut på bloggen. For å få det perfekte øyeblikket, og da spesielt fotografering med mennesker, er det viktig å ta mange bilder. 

- Beskjær bildet. Ofte får du ikke det utsnittet du vil på bildet. Da er det greit å ha et redigeringsprogram som gjør at du kan beskjære bildet i etterkant. 

- Unngå blitz! Den innebygde blitzen i kameraet er et stort nei i mine øyne! Unngå blitz så langt det lar seg gjøre.. En ekstern blitz, gir derimot et bedre resultat enn den innebygde, da denne kan justeres i større grad.

- Bruk et vindu som en  naturlig lyskilde. Når du skal ta portrettbilder vil det være lurt å stille modellen mot et vindu, og ta bilder uten blitz. Dette gir det aller beste lyset, mener jeg. 

- Lær deg å redigere bilder.  Bildene blir som regel mye finere etter en runde i Photoshop. 

- Velg modell med omhu. Ikke alle passer like godt foran kamera, pen eller ei. 

Bruk kameraet mye. Du blir ikke en bedre fotograf hvis du ikke bruker mye tid med kameraet, prøver og feiler. 

Håper dere fikk bruk for tipsene! Er det noe du lurer på innen foto og redigering? Still spørsmål i dette innlegget, så skal jeg svare så godt jeg kan... 

Help me, please?HeyHo bitches! Hva vil dere at jeg skal blogge om? Ønskeinnlegg?

If my heart was a house, you'd be home

 
Jeg har prestert å ødelegge 50 mm objektivet mitt, gratulerer så mye! Ikke har jeg råd til å kjøpe nytt akkurat nå heller, selv om det ikke akkurat koster en formue. Derfor må jeg bruke det kjedelige standard-objektivet, men det får bare gå... Ellers har det blitt september. September betyr høst, right?

Tumblr_lqulo2reze1qapvcuo1_500_large

hits