Redigering

Hvordan gjøre øynene klare i photoshop

Er en del som har lurt på hvordan man gjør øynene klarere i photoshop. Sånn gjør jeg det:

1. Først åpner du bildet du vil redigere i photoshop. 

2. Først velger du lasso-tool fra verktøylinjen på høyre side (merket med blå på bildet under). Marker det ene øyet, deretter trykker du på knappen som er markert med oransje på bildet under. Da kan du også markere det andre øyet.3. Gå deretter til Filter, Sharpen og unsharp mask. Her kan du fikse og trikse sånn du liker best selv.4. Ferdig! Nå har du forhåpentligvis klare og skarpe øyne..

Dette blir det siste redigeringsinnlegget for denne gang, men om dere ønsker det, er det mulig jeg kan ha det igjen!

How to: Mikse to bilder til ett.

1. Finn bildet du vil redigere og åpne det i photoshop

2. Kopier bildet du ønsker å legge over, og lim det inn over det første bildet. ( ctrl + v)3. Gå ned i høyre hjørne. Der det står "normal" endrer du det til det du synes er best. Da vil bildet bli noe lignende det under. Du kan også endre på "stryken" rett ved siden av, bare endre 100% til feks. 50%.4. Nå vil du forhåpentligvis ha et bilde som ser sånn ca. sånn ut:Skjønte dere det? Noe som er uklart?

How to: Uklar bakgrunn, skarpt motiv

Sa jeg skulle lage noen innlegg om hvordan jeg redigerer bilder. Den første er: Hvordan gjøre bakgrunnen uklar, men motivet skarpt. Er sikkert tusen forskjellige måter å gjøre dette på, men sånn gjør jeg det:

 

1. Finn et bilde du vil redigere og åpne det i Photoshop2. Deretter går du ned i høyre hjørne og høyreklikker på background. Velg duplicate layer.3. Gå opp på Filter og velg blur, deretter velger du Gaussian blur. Her kan du mikse og trikse som du vil.4. Til slutt finner du viskelæret på verktøylinjen på venstre side. Ta vekk det du ønsker skal komme i fokus i bildet, det som skal være skarpt.Og voilà, lagre og du er ferdig!

Var det forståelig?

redigering av bilderMange har spurt om jeg kunne lage et innlegg der jeg viser hvordan jeg redigerer bildene mine.. Så derfor tenkte jeg å lage flere innlegg der jeg viser forskjellige ting i photoshop. Kan eventuelt lage innlegg om foto også, men er absolutt ingen ekspert her.

Hva vil dere lære?
Hvis det er noe dere lurer på innen photoshop,redigering og foto er det nåå dere må spørre!

Photoshoptips: Actions

Tenkte jeg skulle lage et tips til photoshop, siden det er et program jeg bruker nesten hver dag gjennom blogging og skole. Actions er på en måte ferdige "handlinger" som andre har laget i photoshop, som du kan laste ned og bruke. Dette er perfekt for nybegynnere i photoshop! Med actions får du ferdigbehandla bilder ved kun et tastetrykk, noe jeg hvertfall synes er veldig greit til feks. bloggbilder.. Uansett, nå skal jeg fortelle litt om hvordan du gjør det, hvis du vil prøve:

(og ja, jeg suger til å forklare ting, så vi får se om noen i det hele tatt skjønner noe)
1. Finn gratis actions på nett, som du kan laste ned. Det finnes bla. en del på http://www.deviantart.com/. Det er her jeg har funnet mine. Bare søk på actions i søkefeltet, så får du opp massevis!
2. Trykk på en av de, og velg download på venstre side av skjermen. Finn fila, og dra den over til photoshop, og bare slipp midt på skjermen med photoshop oppe. Nå har du lagt til de actions du har lastet ned.
3. Åpne bildet du vil redigere.
4. Finn frem actions i photoshop. Du finner actions oppe til høyre, der er det et "playtegn", eller trekant om du vil. Trykk på den så får du frem noe sånt som det her:

(der den rosa ringen er, er der du skal trykke)
Pass på at du har valgt actions (blå sirkel), og ikke history. Velg deretter den actionen du vil ha, i dette tilfellet action 2, som er merket av. Så trykker du på trekanten som her er merket med grønt. Og voilà, så vil bildet bli redigert..
5. Hvis du ikke er fornøyd med actionen du har valgt, og vil ha tilbake det originale bildet, så trykker du på History( blå sirkel) og deretter trykker du på den øverste, ( her markert med rosa), så får du tilbake det originale bildet. Deretter kan du bare prøve en ny action.
Her er et eksempel på et bilde som er redigert i flere actions:


Bruker du actions? Skjønte du noe av det jeg prøvde å forklare?
bare kom med spm. hvis noe er uklart, eller hvis du ikke får til noe. Skal prøve å svare så godt jeg kan :-)
hits